VELIKI ANGLEŠKI HRT

pes VELIKI ANGLEŠKI HRT, pasma VELIKI ANGLEŠKI HRT, VELIKI ANGLEŠKI HRT slika Pesnik Gages de la Buigne, je nekoč zapisal takole: Hiter je, hitrejši od konja. Nobena domača žival se ne more kosati z njim. Lep je, kot da bi ušel s slikarjevega platna. Dodal je še, da si takega psa lahko privošči le plemič, navaden smrtnik, pa ga sme le gledati

Greyhound, kot se originalno imenuje, je tako zelo angleški. Tako plemenit in po britansko zadržan. Pa vendarle zgodovina pravi, da sploh ni anglež. Podobe psov, kakršen je veliki angleški hrt, so odkrili že v Egipčanski grobnici, stari 4900let. Od tam naj bi se psi razširili najprej v Perzijo, nato Španijo, celo Kitajsko in še vse drugam. Vendar so za podobo današnjega psa res krivi Angleži. Že njegovo ime izvira iz stare saksonske besede "grei", kar pomeni lep.

Nekoč lovec na visoko divjad je danes prekrasen razstavni pes. Spremljevalec in dirkalni pes. Je najslavnejši in najhitrejši tekmovalni pes na svetu, doseže hitrost do 65 km/h.

Na videz hudo eleganten, kratkodlaki pes, z nazaj priležanima uhljema in dolgim repom. Dovoljene so vse barve Od enobarvnih, tigrastih do vseh možnih barvnih kombinacij. Visok je od 68 do 76 cm in tehta od 27 do 32 kg.

Po naravi je miroljuben, prijazen in dobrodušen pes. Se močno naveže na družino je do tujcev včasih kar malo plašen. V njem še vedno kipi lovska kri, še danes rad lovi vse, kar se premika.

Potrebuje umirjenega lastnika.

Opis: pasme-psi.com

Opomba: Prikaz Facebook vtičnika je zaenkrat opuščen zaradi Zakona o elektronskih komunikacijah.

REGISTRIRANI VZREDITELJI IN NJIHOVA PONUDBA:
Za to pasmo se na naši spletni strani še ni vpisal noben vzreditelj.ta opis je bil prikazan 23628 krat.