STAFFORDSHIRE BULL TERIER

pes STAFFORDSHIRE BULL TERIER, pasma STAFFORDSHIRE BULL TERIER, STAFFORDSHIRE BULL TERIER slika Staffordshite terrier, ali na kratko Staffy, je srednje velik pes. Je razmeroma stara pasma, prvotno namenjen za lov na podgane, kasneje pa za pasje boje. Prihaja iz Anglije. Ljudje ga žal vse prepogosto zamenjujejo z Bull Terrierjem, ali z njegovim večjim bratrancem Ameriškim Staffordshite terrierjem.

Staffy se ponaša z mišičastim telesom. Je zelo močan pes. Dovoljene so vse barve, razen jetrne in črne z ožigi. Dlaka je kratka, priležna, sijoča in potrebuje redno krtačenje. Zraste od 35 do 40 cm in tehta od 12 do 20 kg.

Staffy je živahen, dobro vodljiv pes in zelo dober čuvaj. Kinologi priporočajo zgodnje šolanje poslušnosti. Po naravi je vdan. Izbral si bo psihično stabilnega lastnika, ki bo zanj imel čas in ga primerno socializiral. Ob nepravilni vzgoji Staffy lahko postane agresiven do drugih psov, zato vzreditelji priporočajo, da se že pri čisto majhnem psu izogibamo direktnemu pogledu psa iz oči v oči z drugim, ker menda to za Staffy-ja pomeni izviv.

Z dobro vzgojo je Staffy lahko tudi dober reševalen pes.

Opis: pasme-psi.com

Opomba: Prikaz Facebook vtičnika je zaenkrat opuščen zaradi Zakona o elektronskih komunikacijah.

REGISTRIRANI VZREDITELJI IN NJIHOVA PONUDBA:
Za to pasmo se na naši spletni strani še ni vpisal noben vzreditelj.ta opis je bil prikazan 45096 krat.