ŠKOTSKI OVČAR - DOLGODLAKI

pes ŠKOTSKI OVČAR - DOLGODLAKI, pasma ŠKOTSKI OVČAR - DOLGODLAKI, ŠKOTSKI OVČAR - DOLGODLAKI slika Le kdo ne pozna prijazne, pametne in nadvse zveste Lassie? Toda veliko ljudi, še dandanes ne ve, da Lassie sploh ni pasma. V resnici je ta ponosen in šarmanten pes škotski ovčar.

Že samo ime nam pove, da izvira iz Škotske. To je bil prvotno ovčarski pes. Pri delu v muhastih vremenskih razmerah Škotske, ga je varovala dolga, gladka dlaka. Najbolj znana je saboljeva-bela, videvamo pa ga tudi v črno beli različici. Velik je od 55.8 do 66 cm in tehta od 20.4 do 34 kg.

Je intelegenten, prijazen in miren pes. Vendar, če boste vi tako hoteli, bo tudi škotski ovčar postal živahen. Je idealen družinski pes, ki ima rad otroke, je dober čuvaj in se bo znašel tako vzunaj, kot v stanovanju. Za nego njegove čudovite dlake, boste potrebovali kar nekaj časa. Škotske ovčarje ni treba kopati, vendar, če občasno to vseeno storite, bo vaš trud poplačan, z v soncu lesketajočo se dolgo svilnato dlako in prečudovito »grivo« okoli vratu.

Iz svojih lastnih izkušenj lahko povem, da boste s tem, ko boste v vaš dom pripeljali škotskega ovčarja, dobili najzvestejšega prijatelja, kateremu se boste lahko zaupali in vedno znova zahvaljevali za njegovo zvestobo in potrpežljivost, ki vam jo bo izkazoval. Ko boste prišli domov, vas bo tam pričakal vedno prijazen in ponosen, v tisti svoji božanski lepoti, nikoli muhast in slabe volje.

Opis: pasme-psi.com

Opomba: Prikaz Facebook vtičnika je zaenkrat opuščen zaradi Zakona o elektronskih komunikacijah.

REGISTRIRANI VZREDITELJI IN NJIHOVA PONUDBA:

Kvaliteta: z rodovnikom + smo registriran vzreditelj

Pri nas vzrejamo Škotske ovčarje. Za več informacij nas prosim kontaktirajte po mailu (markzoran@gmail.com) ali obiščite spletno stran www.aetherlands.net

podatki o vzreditelju:
psarna: Aetherlands
Mark Zoran, , 8220 Šmarješke Toplice
e-mail: markzoran@gmail.com
mobitel: 051814658
domača stran: www.aetherlands.net
Kvaliteta: z rodovnikom + smo registriran vzreditelj

Pri nas vzrejamo omenjeno pasmo. Pokličite nas ali pa nam pišite.

podatki o vzreditelju:
psarna: Lidok's
Lidija Oklescen, Cesta v zeleni log 21, 1000 Ljubljana
e-mail: lidika.oklescen@gmail.com
tel.: 01/429 1604
mobitel: 041 901 776
domača stran: www.rough-collies-lidoks.com


ta opis je bil prikazan 50473 krat.