RODEZIJSKI GREBENAR

pes RODEZIJSKI GREBENAR, pasma RODEZIJSKI GREBENAR, RODEZIJSKI GREBENAR slika Poznavalci predvidevajo, da Rodezijski grebenar izvira iz Južne afrike, kjer naj bi jih prvi evropski priseljenci vzredili s križanjem tamkajšnjih psov. Leta 1922, pa je bil prvič mednarodno priznan.

Prvotno je bil namenjen za lov na leve in kot čuvaj. Zato ni čudno, da se ga še danes drži vzdevek »Afriški levji pes«. Danes je Rodezijski grebenar predvsem spremljevalec, ponekod v Afriki, pa ga še vedno uporabljajo za lov.

Njegov razpoznavni znak je poseben greben na hrbtu. Oblikovan je tako, da dlaka raste v nasprotni smeri rasti dlake. Biti mora jasno definiran in simetričen, ožati se mora v smeri bokov. Barva Rodezijskega grebenarja je svetlo pšenična do pšenično rdeče. Je kratka in svetleča in ni zahtevna za nego.

Zraste od 61 do 69 cm in tehta od 32 do 36,5kg. Rodezijski grebenar rad presliši njemu »nesmiselne« ukaze, zato je šolanje tega psa za lastnika prav poseben iziv.

Na sprehodih je Rodezijski grebenar aktiven, vendar je zanj značilno, da v stanovanju postane prava lenoba in nič ni lepšega, kot posedati po foteljih.

Opis: pasme-psi.com

Opomba: Prikaz Facebook vtičnika je zaenkrat opuščen zaradi Zakona o elektronskih komunikacijah.

REGISTRIRANI VZREDITELJI IN NJIHOVA PONUDBA:
Za to pasmo se na naši spletni strani še ni vpisal noben vzreditelj.ta opis je bil prikazan 44399 krat.