PARSON RUSSEL TERIER

pes PARSON RUSSEL TERIER, pasma PARSON RUSSEL TERIER, PARSON RUSSEL TERIER slika Njegove prve omembe segajo v 19. stoletje, ko je v Angliji bil zelo priljubljen šport lov na lisice. Potrebovali so majhnega in okretnega kužka, ki bi bil sposoben zlesti v lisičji brlog. V ta namen je tamkajšnji duhovnik in zelo strasten lovec Jack Russell, vzredil majhnega terierja, ki je bil kos nalogam. Po njegovi smrti, so prijatelji nadaljevali z vzgojo takšnih psov in psa v njegov spomin poimenovali Parson Russell Terrier.

To je deloven kuža in v lovske namene ga uporabljajo še danes. Je razmeroma majhen od 31 do 38 cm, tehta od 6 do 8 kg. Njegova dlaka je ostra, priležena in gosta (lahko je resasta ali gladka ). Običajno je bela s temno rumenimi ali črnimi lisami na glavi in zadnjem delu telesa ter repu, lahko je tudi popolnoma bel. Potrebno je občasno trimanje in tedensko krtačenje.

Ta mali terier je izredno intelegentno in živahno bitje. Je večna igračka in zahteva veliko pozornosti. Ves čas vas bo preizkušal in ugotavljal do kje je meja vaše tolerance.

Rad je tudi v družbi otrok, vendar si ne dovoli grdega ravnanja, zato je treba igro z otroci nadzorovati. Z dobro in zgodnjo vzgojo bo ta terier dobro prenašal tudi druge živali.

Priljubljenost te pasme zadnje čase v Sloveniji narašča. Nekateri so mnenja, da so za to krive priljubljene humoristične serije in filmi.

Opis: pasme-psi.com

Opomba: Prikaz Facebook vtičnika je zaenkrat opuščen zaradi Zakona o elektronskih komunikacijah.

REGISTRIRANI VZREDITELJI IN NJIHOVA PONUDBA:
Za to pasmo se na naši spletni strani še ni vpisal noben vzreditelj.ta opis je bil prikazan 58827 krat.