NEMŠKI BOKSER

pes NEMŠKI BOKSER, pasma NEMŠKI BOKSER, NEMŠKI BOKSER slika Močan, mišičasti lepotec, katerega razpoznavni znak je kratek, rahlo potlačen gobec in kvadratno telo, spada med delovne pasme. Prvotno so ga uporabljali kot borbenega psa, danes pa je poleg tega, da je hišni ljubljenček, tudi izvrsten delovni pes.

Bokser zraste od 53 do 63 cm in tehta od 27 do 37 kg. Prekrit je s kratko, močno sijočo dlako, brez podlanke. Barva njegove dlake je lahko progasta ali rumena z belino, lahko pa tudi brez bele.

Bokser bo najbolje sodeloval z lastnikom, ki je samozavesten, delaven in premore veliko časa za trening psa. Bokserji so namreč zelo inteligentni, veliko razmišljajo, zato je šolanje bokserja nekoliko počasnejše. Znani so primeri, ko z nepravilno vzgojo bokser postane neubogljiv in dominanten, zato je treba z vzgojo tega psa pričeti resno in že zelo zgodaj.

Bokser je dober čuvaj in zelo zvest. Je živahen pes, včasih že kar malo preponosen. Je zvedav, vendar po drugi strani do tujcev zelo zadržan.

Bokser, kot ga poznamo danes, je razmeroma mlada pasma. Standard zanj so napisali šele leta 1905. Vendar pa korenine, psov, podobnim današnjim bokserjem segajo dalje. Nekje od začetka 18. stoletja, naj bi te pse uporabljali najprej za lov na veliko divjad. Kasneje pa so se pojavljali kot čuvaji mesarjev in preprodajalcev živine.

Danes bokserje srečujemo v policiji, vojski, pa tudi kot pse reševalce ali za iskanje pogrešanih.

Opis: pasme-psi.com

Opomba: Prikaz Facebook vtičnika je zaenkrat opuščen zaradi Zakona o elektronskih komunikacijah.

REGISTRIRANI VZREDITELJI IN NJIHOVA PONUDBA:
Za to pasmo se na naši spletni strani še ni vpisal noben vzreditelj.ta opis je bil prikazan 59622 krat.