KITAJSKI GOLI PES

pes KITAJSKI GOLI PES, pasma KITAJSKI GOLI PES, KITAJSKI GOLI PES slika Kitajski goli pes spada med majhne pasme. Zraste od 23 do 33 cm. Po standardu naj teža ne bi presegala 5,5kg. Kitajski goli pes se rodi kot goli ali dolgodlaki. Goli pes ima dlako le na glavi, vratu, spodnjem delu nog in repu. Dolgodlaki pa ima dlako po celem telesu. Dovoljene so prav vse barve.

Kitajski goli pes je zelo občutljiv psiček. Koža se maže z otroškim oljem ali mlekom. Poleti, ga moramo mazati s kremo s faktorjem, da ga zavarujemo pred soncem. Pozimi pa to "zmrznjeno" bitjece oblečemo v pasjo oblekico, da ga zavarujemo pred mrazom.

Kitajski goli pes je izredno inteligenten. Kinologi ga uvršćajo med nainteligentnejše pasme. Je izredno potrpežljiv, prilagodljiv. Njegov življenjski prostor je stanovanje ali hiša, kjer biva lastnik. Na sprehodih je živahen, notri pa najraje drema. Kot nezaželjen pojav se lahko pojavi pretirana plahost. Kitajski goli pes je sicer lahko dober družinski pes, vendar moramo biti pozorni, da ga otroci v pretirani vnemi ne poškodujejo.

Točen izvor in kraj pasme še danes ni znan. Obstaja razlaga, da se je na Kitajskem pojavil že v 13 stoletju. Obstaja tudi teorija o tem, da naj bi včasih dolgodlaki in goli pes bili dve različni pasmi, ena naj bi po tej teoriji izvirala iz Kitajske, druga pa iz Afrike. Seveda o tem ni nobenih dokazov.

Kitajskega golega psa smo lahko videli tudi v filmu 102 Dalmatincev,v komediji Psi in mačke, v filmu Kako izgubiti fanta v 10 dneh in še mnogih drugih.

Opis: pasme-psi.com

Opomba: Prikaz Facebook vtičnika je zaenkrat opuščen zaradi Zakona o elektronskih komunikacijah.

REGISTRIRANI VZREDITELJI IN NJIHOVA PONUDBA:
Za to pasmo se na naši spletni strani še ni vpisal noben vzreditelj.ta opis je bil prikazan 34722 krat.