FRANCOSKI BULDOG

pes FRANCOSKI BULDOG, pasma FRANCOSKI BULDOG, FRANCOSKI BULDOG slika Posebna anatomija uvršča francoskega buldoga med male molose. Lep buldog ima nepretirano masiven videz ter tehta od 8 do največ 14 kilogramov, ko je odrasel. Glava je široka, oglata, čelo je plosko. Pokončna ušesa, tako imenovana netopirjeva ušesa, ki obrazu podajajo tipičen izraz, so srednje dolga in široka ob nasadišču. Telo je čokato, ga pa ne sme ovirati pri normalnem gibanju.

Za vzdrževanje dlake zadostuje redno krtačenje z gumijasto rokavico za ščetkanje in kopel največ enkrat na mesec ali na dva meseca.

čeprav rad hodi, mu napori ne ustrezajo, tek ali jogging pa škoduje. Ker ne prenaša vročine, ga nikdar ne puščajte v avtomobilu. Zelo se pa rad sonči. Pazite, da se ne pregreje, poleti se izogibajte sprehodom med opoldanskim časom in imejte vedno dovolj vode s seboj, da se odžeja ali ohladi. če ga želite zavoljo sebe in njega obdržati do visoke starosti, mu prizanesite z nepotrebnimi napori.

  • DEŽELA IZVORA: Francija
  • ŽIVLJENSKA DOBA: 12 let
  • TEŽA: 8 - 14 kg
  • BARVA: prograsta, lisasta, favn
  • ZNAČAJ: družaben, prikupen, zelo mil in ljubezniv do otrok, dominanten do drugih živali, primeren tudi za življenje v stanovanju, bistroumen spremljevalec za nešportne ljudi.

Opis: Helena Pintar - Psarna de Sable et Sinople

Opomba: Prikaz Facebook vtičnika je zaenkrat opuščen zaradi Zakona o elektronskih komunikacijah.

REGISTRIRANI VZREDITELJI IN NJIHOVA PONUDBA:
Kvaliteta: z rodovnikom + smo registriran vzreditelj

Pri nas vzrejamo omenjeno pasmo. Pokličite nas ali pa nam pišite.

podatki o vzreditelju:
psarna: de Sable et Sinople
Helena Pintar, Smoletova 18, 1000 Ljubljana
e-mail: pintar.helena@gmail.com
mobitel: 040 500 253
domača stran: www.sableetsinople.com


ta opis je bil prikazan 103213 krat.