COTON DE TULEAR

pes COTON DE TULEAR, pasma COTON DE TULEAR, COTON DE TULEAR slika Coton de Tulear, velikokrat imenovan kar Coton, prihaja iz Madagaskarja. Že od samega začetka, je bil namenjen za družinskega psa, oziroma spremljevalca.

Zgodovinski viri govorijo, da so Cotone na Madagaskar pripeljali Španski in Portugalski mornarji. Cotonom podobne pse, naj bi uporabljali za svoje spremljevalce tudi pirati, trgovci, popotniki in kasneje plemstvo.

Kakorkoli že, coton je še dandanes zelo nepoznana pasma, kar je glede na njegov prečudovit značaj in prikupen videz že kar žalostno.

Cotone krasi prečudovita, srednje dolga dlaka, na otip tako puhasta, kot klobčič bombaža. Najbolj zaželjen in popularen je čisto bel, lahko pa se pojavi tudi limonasto obarvan, rahlo rjav, s sivimi ožigi na ušesih in podobno…

Samci zrastejo od 25 co 30 cm in tehtajo od 4 do 6 kg, samičke pa od 22 do 27 cm in tehtajo od 3.5 do 5 kg.

Cotoni so izredno igrivi psi, so zelo inteligentni in učljivi. Ljubijo življenje in se zelo navežejo na ljud,i ter težko prenesejo izgubo njim ljubega gospodarja. Dneve in dneve vas bodo spravljali v dobro voljo. Da bodo dobili vašo pozornost bodo počeli vse mogoče vragolije. Znani so tudi po tem, da plešejo po zadnjih tačkah. So pozorni in zelo potrpežljivi. Ljubijo gibanje in naravo, razigrano bodo skakali za metuljčki in tudi znali razumeti, kadar ne boste imeli časa zanje. Potrpežljivo in nevsiljivo bodo čakali na trenutek, ko se jim boste posvetili.

Opis: pasme-psi.com

Opomba: Prikaz Facebook vtičnika je zaenkrat opuščen zaradi Zakona o elektronskih komunikacijah.

REGISTRIRANI VZREDITELJI IN NJIHOVA PONUDBA:

Kvaliteta: z rodovnikom + smo registriran vzreditelj

Mladički občasno na voljo. Za več informacij obiščite našo spletno stran.

podatki o vzreditelju:
psarna: Cottonly
Uroš Pajk, 4202 Naklo, Slovenija
mobitel: 031 455 575
domača stran: coton-de-tulear.si
Kvaliteta: z rodovnikom + smo registriran vzreditelj

Pri nas vzrejamo omenjeno pasmo. Pokličite nas ali pa nam pišite.

podatki o vzreditelju:
psarna: FIGARO in DINGO
Martina - Špela, ,
mobitel: 041449829
domača stran: psarna-coton-de-tulear.si


ta opis je bil prikazan 129730 krat.