CANE CORSO

pes CANE CORSO, pasma CANE CORSO, CANE CORSO slika Skoraj že izumrla pasma, je zahvaljujoč skupini intuziastov v 80 letih 19. stoletja spet na novo zaživela. Njen prvotni nastanek bo ostal skrivnost. Prve primere teh psov so našli na Siciliji. Živeli so pretežno na farmah in poleg tega, da so jih uporabljali za čuvanje, se je ta pes pojavljal tudi v vlogi lovskega psa.

Pojavljajo se ugibanja o tem, da je Cane Corso izšel iz iste linije, kot Napolitanski Mastif. In sicer naj bi bil to naslednik Rimskega bojnega psa z imenom Canis Pugmax.

Po naravi je Cane Corso zadržan do tujcv, vendar na splošno sproščen pes. Je tih in posreduje le takrat, kadar smatra, da je grožnja tako velika, da mora posredovati.

Cane Corso je uvščen v 2 skupino po FCI standardu. Nekateri mu pravijo tudi Italijanski Mastif. Je močan, velik pes. Toda kljub temu premore čudovito atletsko grajeno telo. Zraste od 60 do 68 cm, težak je od 40 do 50 kg. Obstajata dve osnovni barvi in sicer črna in jelenje rjava.

Potrebuje veliko prostora za gibanje. Dobro vzgojen Cane corso je lahko dober družinski ljubljenček, ki bo najsrečnejši, ko bo v krogu svoje družine.

Opis: pasme-psi.com

Opomba: Prikaz Facebook vtičnika je zaenkrat opuščen zaradi Zakona o elektronskih komunikacijah.

REGISTRIRANI VZREDITELJI IN NJIHOVA PONUDBA:
Za to pasmo se na naši spletni strani še ni vpisal noben vzreditelj.ta opis je bil prikazan 72947 krat.