BULLMASTIF

pes BULLMASTIF, pasma BULLMASTIF, BULLMASTIF slika Standard Bulmastifa uvršča v 2. skupino, med velike pasme in molose. Pasma izvira iz Anglije. Pes naj bi bil sad križanja angleškega buldoga in mastifa. Cilj tega pa je bil dobiti velikega močnega psa, ki bo zanesljiv in tudi prijazen.

Angleži so Bulmastifa rabili za lovljenje divjih lovcev. Bulmastifova kvaliteta je namreč ta, da je odlični zasledovalec. Žrtvi pa ni naredil nič drugega, kot jo podrl na tla in se nanjo ulegel, da ni mogla zbežati.

Bulmastif je velik, uvrščajo ga med molosoide. Največkrat je rjave barve, ki pa je lahko različnih odtenkov. Zraste lahko tudi do 70 cm. Težak pa je tudi do 60 kg. Ima veliko glavo z visoko nastavljenimi uhlji, običajno so malce temnejši od ostale dlake. Je kratkodlak,s trdo, ravno, priležno dlako. Dlaka ne zahteva pretirane nege. Običajno je dovolj redno česanje in pregledovanje.

Bulmastifa se marsikdo ustraši zaradi njegovega impozantnega videza. Vendar je bulmastif ob pravilni vzgoji lahko prav prijeten spremljevalec. Rad se crklja in vesel bo vsakogar, ki mu bo pripravljen nameniti kanček pozornosti. Je zelo navezan na svojega gospodarja in ga je pripravljen tudi braniti. Znan je po svojem močnem značaju, zna biti samovoljen. To je pasma, ki ji bo bodoči lastnik moral posvetiti veliko časa, da jo bo vzgojil. Vsakršno zanemarjanje in napačni pristop k šolanju, lahko pri bulmastifu pusti posledice, do te mere, da pes postane neobvladljiv.

Bulmastif potrebuje gibanje, saj je to delovna pasma. Kljub njegovi močni volji, pa je Bulmastif postal ljubljenec filmskih in pevskih zvezd, kot sta Christina Aguilera in Robbie Williams, nastopil je tudi v filmih, Rocky, Dovoljenje za poroko i.t.d.

Opis: pasme-psi.com

Opomba: Prikaz Facebook vtičnika je zaenkrat opuščen zaradi Zakona o elektronskih komunikacijah.

REGISTRIRANI VZREDITELJI IN NJIHOVA PONUDBA:
Za to pasmo se na naši spletni strani še ni vpisal noben vzreditelj.ta opis je bil prikazan 33195 krat.