BLOODHOUND

pes BLOODHOUND, pasma BLOODHOUND, BLOODHOUND slika Bloodhound je odličen lovski pes. Zaradi svojega prijetnega in blagega značaja pa se dobro prilagodi tudi družinskemu življenju

Pes sv. Huberta, silovita zvezda kriminalnih romanov in filmov, je kljub svojemu spoštovanju vzbujajočemu videzu prijeten, nekoliko zadržan, dobrodušen, miren in priljuden pes. Njegovo angleško ime Bloodhound izvira iz izredne sposobnosti, da izsledi ranjeno divjad. Vendar raje kot živalskim, sledi človeškim sledem. Zato ga danes uporabljajo predvsem za iskanje pogrešanih oseb in kot policijskega psa.

ZGODOVINA

Psi Sv. Huberta so ena najčistejših in hkrati tudi ena najstarejših pasem. V 8. stoletju so jih vzredili samostanski redovniki v belgijskih Ardenih. Vilijem Osvalajec pa jih je 1066 leta pripeljal v Anglijo. Angleški lovci so jih uporabljali predvsem za sledenje in jih poimenovali bloodhound, medtem, ko so v Belgiji ohranili prvotno ime chien de Saint - Hubert. Mednarodna kinološka zveza je obe pasmi združila in zanju določila enoten standard.

SPLOŠNI VIDEZ

Mogočen in mišičast pes, s plemenito in dostojanstveno držo, ohlapno kožo, gubami na čelu, licih in vratu. Ima kratko tesno prileženo dlako, ki je najpogosteje črno-čreslasta, rdeče-čreslasta ali enobarvna rdeča. Nekoliko bele barve na prsih, po nogah in koncu repa je dovoljeno.

Z N A Č A J

Psi sv. Huberta so zelo krotke narave in vdani, v mladosti so precej vihravi; so prijazni, vzdržljivi in samostojni. Zelo glasno lajajo, niso pa nikakršni bevskači. Njihov voh je odličen, - pravijo, da je njegov nos dvamiljonkrat občutlivejši od človeškega nosu. Kadar nekaj zbudi njegovo pozornost, ga je le težko pripraviti do tega, da bi se začel zanimati za kaj drugega.

DRUŽABNOST

Z otroki se ponavadi zelo dobro razumejo, bodimo pa pozorni na to, da jih otroci preveč ne dražijo, saj so ti psi tako krotke in potrpežljive narave, da bodo vse “zlo” potrpežljivo prenašali.

ŠOLANJE IN VZGOJA

Bodoči lastniki potrebujejo precej potrpežljivosti in takta pri vzgoji. Najpomembnejša je kot vedno doslednost - ti psi so namreč pravi mojstri v tem, da nas s pomočjo svojega melanholičnega pogleda pripravijo do tega, da jim popustimo, da lahko uveljavijo svojo voljo.

GIBANJE

Psi te pasme so neverjetno vzdržljivi ter lahko ure in ure tečejo. Če smo se pri izbiri našega hišnega psa odločili za psa sv. Huberta, se moramo zavedati, da ti psi potrebujejo redno veliko gibanja.

Ker so ti psi v prvi vrsti sledniki jih ne spustimo z vrvice, saj so različne sledi zanje preveč mikavne, da bi se mogli upreti skušnjavi. Iz istega razloga je nujno potrebno, da poskrbimo za ograjen vrt. Če obstoja možnost, je priporočljivo, da se s psom udeležimo lova oziroma ga vpišemo v tečaj za šolanje psov slednikov.

Opis: Slavc Kene - vzreditelj

Opomba: Prikaz Facebook vtičnika je zaenkrat opuščen zaradi Zakona o elektronskih komunikacijah.

REGISTRIRANI VZREDITELJI IN NJIHOVA PONUDBA:
Za to pasmo se na naši spletni strani še ni vpisal noben vzreditelj.ta opis je bil prikazan 35179 krat.