BERNSKI PLANŠARSKI PES

pes BERNSKI PLANŠARSKI PES, pasma BERNSKI PLANŠARSKI PES, BERNSKI PLANŠARSKI PES slika Berni, kot mu mnogi ljubkovalno pravijo, izvira iz Švice, točneje iz Kantona Berne.

To je velik, vendar izredno okreten in prilagodljiv pes. Njegov razpoznavni znak je prečudovito prelivanje treh barv, ki so se postrojile tako mojstrsko, da so iz bernija naredile enega najljubkejših pasjih velikanov. Zraste od 58-70 cm in tehta od 40 do 55 kg.

Berni je izredno močan pes, kar ni čudno, saj je v svoji dolgi zgodovini bil delaven pes. Poleg tega, da je zganjal živino je tudi vlekel mlekarske vozičke.

Bernijevo srce hrepeni po naravi. Radi so zunaj, pa čeprav se prilagodijo tudi za v stanovanje. Potrebujejo aktivnega lastnika in veliko gibanja. Je zelo prijazen in vesel bo tudi v družbi otrok, je namreč zelo potrpežljiva mrcina. Berni ima zelo trden značaj, je domiselen, hrepeni po ljubezni in najbolj uživa biti ob svojem lastniku. Če se vam po glavi rojijo sanje o zvestem psu, ki bo vseskozi ob vas, si boste omislili Bernija, namreč ena izmed njegovih ljubezni je prav ležanje ob, ali na nogah svojega gospodarja.

Z vzgojo je treba začeti zelo zgodaj, za to je potrebno veliko vztrajnosti in domišljije. Berni ne mara prisile. Potrebuje pač čas, da vsako stvar prej premisli preden jo izvede.

Opis: pasme-psi.com

Opomba: Prikaz Facebook vtičnika je zaenkrat opuščen zaradi Zakona o elektronskih komunikacijah.

REGISTRIRANI VZREDITELJI IN NJIHOVA PONUDBA:
Za to pasmo se na naši spletni strani še ni vpisal noben vzreditelj.ta opis je bil prikazan 78608 krat.