BEAGLE

pes BEAGLE, pasma BEAGLE, BEAGLE slika Beagle spada med srednje pasme. Je izvrsten sledni pes, ki slovi po svojem izrednem vohu. Prvotno je bil namenjen za lov na zajce. Beaglom podobni psi obstjajo že več kot 2000 let. Vendar je zdajšnji tip Beagla nastal v Veliki Britaniji okoli leta 1830. Beagli so bili tako slavni, da so bili upodobljeni na slikah in literaturi že v Elizabetanskih časih. Beagle se je pojavljal tudi v komičnih knjigah, najbolj znan je Snoopy iz komičnega stripa.

Beagle je najmanjši med goniči. Zraste od 33 do 40 cm in tehta od 10 do 18 kg. Je robusten in kompakten. Barva dlake je v vseh kombinacijah bele, črne in rjave. Je kratka in odporna na vremenske vplive.

Po značaju je pozoren, živahen pes. Je zelo radoveden in včasih za neizkušenega lastnika že kar prepameten. Ima stabilen in neagresiven značaj, kar ga uvršča tudi v kategorijo slabega čuvaja. Zna pa biti Beagle do vaših gostov včasih že kar preveč vsiljiv, hoče biti v središču pozornosti.

Beagle je še danes izvrsten lovski pes. Uporablja ga tudi policija, predvsem v ZDA, za odkrivanje vnosa prepovedane hrane v državo, odreže pa se tudi v agilitiju.

Opis: pasme-psi.com

Opomba: Prikaz Facebook vtičnika je zaenkrat opuščen zaradi Zakona o elektronskih komunikacijah.

REGISTRIRANI VZREDITELJI IN NJIHOVA PONUDBA:

Kvaliteta: z rodovnikom + smo registriran vzreditelj

Pri nas vzrejamo omenjeno pasmo. Pokličite nas ali pa nam pišite.

podatki o vzreditelju:
psarna: psarna Lipovška
Andrej Puželj, Lipovšica 14, 1317 Sodražica
e-mail: andrej.puzelj@gmail.com
mobitel: 040354590


ta opis je bil prikazan 105114 krat.