AIREDALE TERIER

pes AIREDALE TERIER, pasma AIREDALE TERIER, AIREDALE TERIER slika Za Airedale terierja pravijo, da to ni navaden terier. Imenujejo ga kralj terierjev. Lastniki po vsem svetu se strinjajo, da je ta terier nekaj posebnega, je največji, najpogumenjši.

Iskanje njegovega izvora, vas bo popeljalo 100 let nazaj, v Angleško pokrajino ob reki Aire. Prvotno je bil namenjen lovu na vidre, kasneje pa tudi za drugo divjad.

Airedalec je dandanes vsestransko uporaben pes. Poleg tega, da se zelo rad pokaže na razstavah, ga ponekod še danes uporabljajo pri lovu. Znan je tudi kot deloven pes, z njim pa lahko tekmujete v obediencu ali agilitiju.

Zraste od 56 do 61 cm, prekrit je z resasto dlako, ki je lahko črna ali sivkasto rjava, z rjavimi ožigi, včasih z malo belo liso na prsih. Tehta od 20 do 33kg.

pes AIREDALE TERIER, pasma AIREDALE TERIER, AIREDALE TERIER slika Airedale terier se ponaša s svojim ostrim vidom. Zna biti odličen čuvaj, je temperamenten, močan, živahen in zvest.

Pri njem je zelo pomembna zgodnja socializacija. Če želite imeti vodljivega družinskega člana, ki vam bo srčno rad ustregel. Seveda boste zato potrebovali mirne živce in veliko potrpežljivosti, kajti ta pes zna tudi razmišljati in ne bo delal kot avtomat.

In kakšnega lastnika bi izbral Airedale terier? Takšnega, ki ima smisel za humor, ki je aktiven, ki si želi psa, ki ga bo spremljal pri vsakdanjih aktivnostih in z njim hodil na sprehode.

Da je Airedale, res nekaj posebnega med terierji, govori tudi dejstvo, da je aktivno sodeloval v prvi svetovni vojni. Raznašal je sanitetni material za ranjence in pošto. Znal je biti pogumen, se braniti in obenem izkazoval veliko nežnosti in ljubezni do ljudi.

Opis: pasme-psi.com

Opomba: Prikaz Facebook vtičnika je zaenkrat opuščen zaradi Zakona o elektronskih komunikacijah.

REGISTRIRANI VZREDITELJI IN NJIHOVA PONUDBA:
Za to pasmo se na naši spletni strani še ni vpisal noben vzreditelj.ta opis je bil prikazan 35235 krat.