pasme-psi knjigarna

Pasme psov

Naslov knjige:
PASME PSOV od A do Ž
(nova izpopolnjena izdaja)

Vodnik od A do Ž
Horst Hegewald-Kawich

Broširana vezava v praktičnem plastičnem ovitku:
256 strani, 100 x 180 mm

VEČ O KNJIGI

Praktično: priročna knjižica za prepoznavanje pasem, izbiro in nakup psa. Z več kot 300 odličnimi barvnimi fotografijami.

Pregledno: opisi pasem psov po abecednem redu. Kratke informacije in opisi potrebnih življenjskih pogojev omogočajo enostavno ugotavljanje primerne pasme.

Informativno: različne skupine pasem in njihove posebnosti. Tako boste zagotovo našli ustreznega psa. Poleg tega so zbrani tudi pomembni strokovni izrazi s pasjih razstav.

 x knjigo Pasme psov, nova izd. (cena 14.90 EUR)


Naslov knjige:
300 VPRAŠANJ O VZGOJI PSOV
Horst Hegewald-Kawich
prevedla Sandra Stevanovič

Broširana vezava v praktičnem plastičnem ovitku:
256 strani, 100 x 180 mm

VEČ O KNJIGI

Pes obogati naše življenje – še toliko bolj, če dobro ve, kako se mora vesti v vsakdanjem življenju. Toda ali pri vzgoji naredim vse prav? In kaj naj storim, če …?

Ta priročnik izčrpno odgovori na vsa vaša vprašanja v zvezi z vzgojo vašega štirinožca.

Naj gre za pravilno motivacijo, usmerjeno šolanje ali smiselno zaposlitev: ti praktični nasveti vam bodo pomagali, da bo vajino skupno življenje brez stresa.

Vzreditelj ustvari mladička, pasji skrbnik pa iz njega naredi psa. Vzgoja psa bi morala postati partnerstvo, ki obema prinaša zadovoljstvo in temelji na prijateljstvu in spoštovanju do živali. Ali veste, kaj je pomembno pri vzgoji?

 x knjigo 300 vprašanj o vzgoji psov (cena 16.90 EUR)


300 vprašanj o psih

Naslov knjige:
300 VPRAŠANJ O PSIH
Heike Schmidr - Röger
prevajalec Katja Bizjak

Broširana vezava v praktičnem plastičnem ovitku:
256 strani, 100 x 180 mm

VEČ O KNJIGI

Vsak si želi, da bi življenje s psom potekalo srečno in brez zapletov, vendar se hkrati sprašuje, ali bo sploh znal pravilno ravnati s kužkom. Kaj storiti v določenih situacijah? Ta priročnik vsebuje izčrpne odgovore na vsa vprašanja, ki se porajajo v vsakdanjem življenju s štirinožnim prijateljem. Naj gre za nego, prehrano, vzgojo ali preganjanje dolgčasa - praktični napotki vam svetujejo, kako skrbeti za psa, da bo ostal zdrav in v dobri kondiciji.

ODGOVORI NA VPRAŠANJA ZAJEMAJO NASLEDNJE TEME: Nakup; oprema in zakonodaja; vse o prehrani; nega in zdravje;  vedenje, čutila in telesna govorica; vzgoja, igra in zaposlitev; strokovni izrazi od A do Ž; uporabni naslovi.

 x knjigo 300 vprašanj o psih (cena 16.90 EUR)


Gremo v gozd

Naslov knjige:
GREMO V GOZD!
Bärbel Oftring
prevajalec Barbara Vitez

Mehka vezava:
96 strani, 150 x 210 mm

VEČ O KNJIGI

V gozdu nas čaka toliko doživetij!

Narava je blagodejna in hkrati tudi zabavna – zlasti ko jo poskušamo približati otrokom in se z vso družino odpravimo v gozd. Tu nas čaka čudovita raznovrstnost živali, rastlin in drobnih presenečenj, doživetij in čutnih vtisov.

Naučimo se prepoznavati živalske sledi, sprehodimo se po z mahom poraslih poteh, poiščimo gobe, opazujmo jelenji ruk, spoznajmo pomen gozdarskih oznak na drevju, odkrivajmo skrite dupline žoln ...

Knjižica Gremo v gozd! je namenjena vsem članom družine, saj prinaša kar 88 idej za očarljiva in razburljiva doživetja v gozdu v vseh letnih časih, podnevi in ponoči.

 x knjigo Gremo v gozd! (cena 14.90 EUR)


Živalski sledovi

Naslov knjige:
ŽIVALSKI SLEDOVI
Frank Hecker
prevajalec dr. Milan Lovka

Trda vezava:
142 strani, 112 x 190 mm

VEČ O KNJIGI

Kako naj ugotovimo, katere živali so tekale tu? Je bila to divja svinja ali srna?

S tem praktičnim priročnikom v roki bomo hitro prepoznali najpogostejše sledove in zanesljivo ugotovili, katera vrsta naših živali jih je pustila za seboj. Priročnik vsebuje dodatek, v katerem so predstavljeni sledovi gamsa, rjavega medveda, volka, evrazijskega risa in šakala.

 x knjigo Živalski sledovi (cena 14.90 EUR)


Naslov knjige:
NOVI VELIKI LEKSIKON ŽIVALI
prevajalec Marko Aljančič, Ema Andoljšek

Trda vezava:
142 strani, 175 x 240 mm

VEČ O KNJIGI

Očarljivo potovanje po svetu živali
od A do Ž

Zanesljive informacije o sesalcih, ptičih, ribah, žuželkah, plazilcih in dvoživkah so zajete v več kot 1200 geslih in več kot 1000 slikah. Pri izbiri vrst je težišče na sesalcih in ptičih, a prav vse so prikazane s svojimi najbolj znanimi in najzanimivejšimi vrstami. Poseben opis vsake izmed šestih živalskih skupin predstavlja na začetku knjige njihove skupne značilnosti, pa tudi posebne načine življenja in vedenja.
 
Knjiga je nepogrešljiv pripomoček za vsakega osnovnošolca.

 x knjigo Novi veliki leksikon živali (cena 14.50 EUR)


Pasemski kunci

Naslov knjige:
PASEMSKI KUNCI
Tomaž Klinar

Mehka vezava:
264 strani, 148 x 210 mm

VEČ O KNJIGI

Priročnik Pasemski kunci je prva slovenska knjiga s tega področja po več kot petindvajsetih letih.

Namenjen je gojiteljem in ljubiteljem domačih kuncev. V njem so opisane vse pasme domačih kuncev v Sloveniji in drugih evropskih državah. Poleg opisa, zgodovine, barvne fotografije in predpisov ocenjevanja so pri vsaki pasmi navedene še njene posebnosti in značilnosti, ki kažejo na pestrost in raznovrstnost kunčjih pasem.
 
V priročniku je dokumentirana tudi zgodovina reje pasemskih kuncev v Sloveniji. Navedene so vrste in oblike razstav, predstavljene so posebnosti ocenjevanja ter postopek selekcije razstavnih in razplodnih živali, vse od kotitve naprej. Opisane so posebnosti in načini prehranjevanja kuncev, njihov razmnoževalni ritem, načini in pogoji gojenja, najpogostejše bolezni in preventivni ukrepi za njihovo preprečevanje.
 
Knjiga je priporočljiva tako za vrhunske gojitelje in začetnike kot za vse tiste, ki pasemske kunce gojijo iz gospodarskih razlogov.

 x knjigo Pasemski kunci (cena 24.90 EUR)


Živali in rastline v Alpah

Naslov knjige:
ŽIVALI IN RASTLINE V ALPAH
Frank Hecker, Katrin Hecker
prevajalec Majda Nosan

Mehka vezava, zaščitni ovitek:
97 strani, 125 x 195 mm

VEČ O KNJIGI

Živo modri encijan, redka planika, hitri gamsi, gostoleči snežni vrabci in še mnogo več: ekstremne življenjske razmere v Alpah so ustvarile edinstvene skupnosti živali in rastlin. Odkrijte in določite to veliko raznovrstnost.

Knjiga predstavlja 150 najbolj pogostih in najbolj znanih živali in rastlin:

  • značilnosti vsake vrste na prvi pogled
  • zanesljivo določanje z več kot 180 sijajnimi barvnimi fotografijami
  • dodatno: najpomembnejše rudnine in kamnine
  • vodnik po naravi v praktičnem plastičnem ovitku – uporaben v vsakem vremenu!

 x knjigo Živali in rastline v Alpah (cena 9.90 EUR)